Δεν είναι κάθε μέρα του… Αϊ-Γιαννιού

07.01.2017 - 15:00

Καλησπέρα,
Χρόνια καλά και πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν! Να ευχηθώ επίσης και καλή χρονιά, διότι αυτή είναι η πρώτη στήλη του 2017!

Δεν είναι κάθε μέρα του… Αϊ-Γιαννιού

Οι φίλοι μας οι Ίβηρες επιστρέφουν στις επάλξεις, όσον αφορά τα πρωταθλήματά τους, αφού τις προηγούμενες ημέρες «περιορίστηκαν» σε κάτι Κύπελλα και Λιγκ Καπ. Θα ξεκινήσω με την Πορτογαλία και την ομάδα που «γιόρτασε» περισσότερο από τις υπόλοιπες το 2016. Ο λόγος για την Μπενφίκα που πήγε μπόλικες φορές κόντρα στην περιβόητη παροιμία «Δεν είναι κάθε μέρα του Αϊ-Γιαννιού» το προηγούμενο έτος. Αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα…

Άλλωστε, το έχω επισημάνει πολλές φορές πως το περσινό πρωτάθλημα άξιζε να το πάρει η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και όχι η ομάδα του Ρουί Βιτόρια, χωρίς να θέλω να μειώσω επ’ ουδενί την προσπάθειά της. Αφήστε που είναι η ευνοημένη του διαιτητικού «συστήματος», όπως έγινε πλήρως φανερό στα τελευταία ματς των άλλων «μεγάλων» στο Λιγκ Καπ. Αυτά όμως θα τα πούμε εν καιρώ.

Σήμερα, θεωρώ ότι οι «αετοί» θα τα βρουν… μπαστούνια στην έδρα της καλοδουλεμένης Γκιμαράες, η οποία είναι σταθερότατη και διαθέτει την ποιότητα για να κοιτάξει στα μάτια την Μπενφίκα. Ειδικά στο γήπεδό της, το οποίο κρατάει απόρθητο εδώ και 5 μήνες. Συμπερασματικά, μου αρέσει αρκετά η διπλή ευκαιρία (1Χ) στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Από τη Β’ Ισπανίας, θα πάρω το απαραίτητο ρίσκο με την ισοπαλία στο Κόρδοβα-Βαγιεκάνο. Προσμένω δύο ομάδες που θα προσπαθήσουν κυρίως να μην χάσουν και βάσει αυτού μου προκύπτει μια καλοβολεμένη μοιρασιά. Ούτως ή άλλως, έχω αναφέρει πολλάκις στο παρελθόν πως σε τέτοιου τύπου αναμετρήσεις αξίζει να ρισκάρουμε στο «Χ», το οποίο είναι συχνότατο φαινόμενο στη Σεγούντα.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ:
ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΜΠΕΝΦΙΚΑ            1Χ
ΚΟΡΔΟΒΑ – ΒΑΓΙΕΚΑΝΟ               Χ