Το «ηλεκτροσόκ» της Ταραγόνα

08.01.2017 - 15:30

Καλησπέρα,
Με τρεις άσους και ένα «ειδικό» διανθίζεται η στήλη σήμερα…

Το «ηλεκτροσόκ» της Ταραγόνα

Από τη Σεγούντα Ντιβιζιόν έχω «σταμπάρει» καταρχάς τον άσο της Ταραγόνα. Η ομάδα της Καταλονίας προέβη σε αλλαγή προπονητή στο τέλος του 2016 κι αυτό το «ηλεκτροσόκ» είναι που με πείθει για να την εμπιστευτώ. Σε πρώτη φάση θαρρώ πως οι ποδοσφαιριστές της θα αφυπνιστούν από τη φυγή του Μορένο και θα κοιτάξουν να (απο)δείξουν πράγματα στον καινούριο τεχνικό τους, Μερίνο. Αφήστε που η Τενερίφη χάνει τα… αυγά και τα πασχάλια εκτός έδρας. Τι άλλο να θέλουμε δηλαδή;

Ολοκληρώνοντας από τη Β’ Ισπανίας, έχω μια επιλογή που θα με έβρισκε πιο «ζεστό» αν βρισκόμασταν πριν από τη διακοπή. Αλλά και πάλι δύσκολα θα διόρθωσαν τις αμυντικές αδυναμίες τους, τόσο η «μικρή» Σεβίλλη, όσο και η Οβιέδο: αμφότερες θα βρουν φάσεις στις αντίπαλες άμυνες για να σκοράρουν, εξ ου και το goal/goal.

Από την Πριμέιρα Λίγκα, έχω επιλέξει ματς στα οποία πρώτιστο ρόλο παίζουν οι ανάγκες των ομάδων. Ποιες είναι αυτές; Η Τοντέλα και η Μποαβίστα. Στην πρώτη περίπτωση, οι παίκτες του Πετίτ γνωρίζουν πολύ καλά πως αν δεν κερδίσουν κι αυτή την Αρούκα, τότε καλά θα κάνουν να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να δουν ποιος θα είναι ο πραγματικός φταίχτης για τα χάλια της ομάδας τους και κυρίως να αναρωτηθούν πως θα τη βγάλουν… καθαρή και φέτος.

Όσον αφορά την Μποαβίστα, τη στηρίζω περισσότερο λόγω μεγαλύτερου χρόνου προετοιμασίας γι’ αυτή τη συνάντηση, αλλά και της αλλαγής κλίματος μετά από τη νίκη ψυχολογίας που πέτυχε στη Μαδέιρα προ δύο εβδομάδων. Η Σετούμπαλ τα έδωσε όλα την Τετάρτη απέναντι στη Σπόρτινγκ, θεωρητικά είναι πιο «χαλαρή» (βαθμολογικά) από τους γηπεδούχους, ενώ «χάνεται» μακριά από την έδρα της.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ:
ΤΑΡΑΓΟΝΑ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ               1
ΣΕΒΙΛΛΗ Β’ – ΟΒΙΕΔΟ     G/G
ΤΟΝΤΕΛΑ – ΑΡΟΥΚΑ       1
ΜΠΟΑΒΙΣΤΑ – ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ        1