Επιλογές ενστίκτου

Ωρα να σπάσουν… αυγά δύο φιλοξενούμενες από Β’ Ισπανίας και Πορτογαλία.

 


Επιλογές ενστίκτου

Το σημερινό μενού σε Σεγούντα Ντιβιζιόν και Πριμέιρα Λίγκα περιλαμβάνει αρκετές αμφίρροπες μονομαχίες που θα κρίνουν πολλά σε όλα τα μέτωπα. Το κοινό χαρακτηριστικό και των δύο σημερινών επιλογών μου είναι πως έχω εμπιστευτεί ομάδες που «χάνονται» μακριά από το γήπεδό τους, αλλά έρχονται από νίκες-τονωτικές ενέσεις και θα εμπιστευτώ αρκετά το ένστικτό μου. Σημειωτέο ότι και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται η «κάλυψη» στην ισοπαλία.

Στη Β’ Ισπανίας η ομάδα αυτή είναι φυσικά η Κουλτουράλ Λεονέσα, η οποία «καθάρισε» τη Ρέους και ανέκτησε ψυχολογία. Τώρα πάει στο Χιχόν, όπου την περιμένει μια ελλιπέστατη Σπόρτινγκ. Πιστεύω ότι οι φιλοξενούμενοι θα εκμεταλλευτούν τις κομβικές απουσίες των γηπεδούχων (σε κέντρο άμυνας και μεσαία γραμμή) και θα δημιουργήσουν ρήγματα με τις αντεπιθέσεις τους. Ε κι αφού πέρασε ένα εξάμηνο από το προηγούμενο διπλό τους, ας το φέρουν τώρα.

Στην Πορτογαλία, η μοναδική ομάδα που δεν έχει κερδίσει εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα είναι η Σετούμπαλ. Και ναι θα την εμπιστευτώ τώρα! Όπως προανέφερα, έρχεται από νίκη-οξυγόνο επί της Ρίο Αβε, ενόσω αντιμετωπίζει μια ομάδα που πέρασε δύσκολη εβδομάδα με εσωτερικές έριδες, γκρίνια, αναστάτωση και σκεπτικισμό. Ο λόγος για τη Μαρίτιμο, που έχει ξεστρατίσει τελείως εδώ και 3 μήνες. Παρεμπιπτόντως, το προηγούμενο διπλό της Σετούμπαλ ήταν στη νήσο Μαδέιρα, το Μάιο του 2017 κόντρα στην άσπονδη γειτόνισσα της Μαρίτιμο, Νασιονάλ.

Περισσότερα