Με δύο «Χ» και ένα… νησιώτικο διπλό

10.12.2016 - 14:00

Καλησπέρα,
Η Τενερίφη έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως απέβαλλε τα εκτός έδρας συμπλέγματά της, αφού αντιμετωπίζει μια ελλιπέστατη και ντεφορμέ Λεβάντε.

Με δύο «Χ» και ένα… νησιώτικο διπλό

Καταρχάς, η… ναυαρχίδα των επιλογών μου σήμερα έχει έντονο άρωμα από νησί. Και πιο συγκεκριμένα από την Τενερίφη, η οποία παραδοσιακά «πνίγεται» όταν πιάνει… στεριά. Βέβαια, σε αυτή τη φάση της περιόδου βρίσκεται σε θετικό μομέντουμ (6 σερί ματς δίχως ήττα) και έχει την ευκαιρία να το αποδείξει στο «άντρο» της πρωτοπόρου Λεβάντε.

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι «γκρανότας» δεν… τραβάνε εσχάτως και έχουν δύο σημαντικότατες απουσίες, τον εξαιρετικό στόπερ Τσέμα και τον αναντικατάστατο φορ και πρώτο σκόρερ τους, Ρότζερ Μάρτι. Κάπως έτσι θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο το διπλό drawnobet. Αρκεί να αποδείξει η συμπαθής ομάδα του Μαρτί πως μπορεί (και) εκτός έδρας…

Κατά τα λοιπά, νομίζω ότι οι ποδοσφαιριστές της Ελτσε και της Χετάφε θα πάρουν τον έναν πόντο και θα φύγουν… αγκαλιασμένοι από το γήπεδο, σε μια αναμέτρηση που πρωτίστως θα κοιτάξουν να μην χάσουν. Σίγουρα, η ομάδα της Μαδρίτης «πατάει» πιο… στέρεα στα πόδια της εδώ και λίγο καιρό, αλλά οι «ιλιθιτάνος» βελτιώνονται εντός και έχουν τις δυνατότητες για την ισοπαλία. Σύμμαχός μου σε αυτή την επιλογή η παράδοση, που στην πλειοψηφία της έχει «Χ»!

Από την Πριμέιρα Λίγκα το πρόγραμμα δεν σηκώνει πολλά-πολλά. Ένα και… καλό, ας ελπίσουμε. Πρόκειται για την ισοπαλία στο Τσάβες-Μορεϊρένσε, που μου δείχνει αρκετά ισορροπημένο βάσει της δυναμικής τους και της κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Εκεί λοιπόν μου προκύπτει ένας ωραιότατος συμβιβασμός στο «κέντρο», αν λάβουμε υπόψιν και τη ροπή που έχουν οι γηπεδούχοι προς τα «Χ» (4 συνεχόμενα και 7 σε 12 ματς!).

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ:
ΤΣΑΒΕΣ – ΜΟΡΕΪΡΕΝΣΕ Χ
ΕΛΤΣΕ – ΧΕΤΑΦΕ X
ΛΕΒΑΝΤΕ – ΤΕΝΕΡΙΦΗ 2 dnb