Γενέθλια με εύκολη νίκη για Ντόρτμουντ

20.12.2016 - 13:57

Σαν χθες, ιδρύθηκε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, στις 19 Δεκεμβρίου 1909. Από το 1974 έχει σαν έδρα το «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ», το οποίο έχει πάρει το όνομά του από χορηγό και θα ονομάζεται έτσι ως το 2021 (από το 2005).

Γενέθλια με εύκολη νίκη για Ντόρτμουντ

Μία μέρα μετά τη συμπλήρωση 107 ετών, υποδέχεται την Αουγκσμπουργκ, στο ένα από τα τέσσερα ματς της ημέρας που διεξάγονται στην Μπουντεσλίγκα και εντάσσονται στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, το πρόγραμμα της οποίας ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη. Είναι η τελευταία αγωνιστική στο 2016, αφού θα ακολουθήσει διακοπή και οι ομάδες θα επιστρέψουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς στα μέσα Ιανουαρίου.

Η Ντόρτμουντ είναι παραδοσιακά μία από τις ισχυρές ομάδες στην Μπουντεσλίγκα και μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της Γερμανίας σε διασυλλογικό επίπεδο και φυσικά, οι στόχοι της είναι πρωταγωνιστικοί (και) τη φετινή περίοδο. Οι πολλές ισοπαλίες την έχουν φέρει στο -10 από τις πρωτοπόρους Μπάγερν Μονάχου και Λειψία, υπάρχει όμως πολύ δρόμος ακόμα και όλα σε ότι αφορά τον τίτλο θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Εχει ενδιαφέρον να δούμε σε αυτόν και την αντίδραση της Λειψίας, αφού σε πολλές περιπτώσεις οι ομάδες έχουν παρουσιάσει εντελώς αντίστροφη εικόνα μετά την χειμερινή διακοπή.

Στα δικά μας ξανά, με την Μπορούσια να δίνεται σήμερα πολύ λογικά σε τιμές μεγάλου φαβορί. Σαν φιλοσοφία, θέλει να βάζει τις βάσεις νίκης από το πρώτο ημίχρονο (5 άσο ημίχρονο, 2 ισοπαλίες στο ημίχρονο φέτος ως γηπεδούχος), σε αντίθεση με την Αουγκσμπουργκ που παίζει πρώτα για να μην ηττηθεί ως φιλοξενούμενη (1 άσο ημίχρονο, 6 ισοπαλίες στο ημίχρονο). Εστω και οριακά, πιστεύω πως η Ντόρτμουντ θα καταφέρει να βρει δίχτυα στο πρώτο 45λεπτο και περιμένω το ματς να ανοίξει περισσότερο στο β’ ημίχρονο. Ως αυτού και σε συνάρτηση με την απόδοση, θα ρισκάρω στο να είναι νικήτρια και στα δύο 45λεπτα η γηπεδούχος.

Ντόρτμουντ – Αουγκσμπουργκ:  Νίκη Ντόρτμουντ στα 2 ημίχρονα